Spännande aktiviteter i trygg och lantlig miljö

Till Kulabodan välkomnas unga pojkar och flickor till en lugn och trygg vistelse i lantlig miljö. Här finns naturen och djurlivet ända inpå knutarna och du kan fylla din dag med aktiviteter anpassade efter dina intressen.

En vardag fylld av aktivitet

På Kulabodan bor barn och ungdomar i åldrarna 10-18 år. Några har bott här lite längre, andra har nyss kommit hit.

Att komma till Kulabodan innebär att under en tid av livet flytta ut på landet. Du kommer att bo på en gård på Billingens sluttning strax utanför Skövde med naturen och djurlivet ända in på  knutarna.

Du bor i eget gemytligt inrett rum med utsikt ut mot gården eller åkrarna runt omkring. Du har också tillgång till gemensamma utrymmen med pingis, TV, sällskapsspel och andra aktiviteter. Vi sysslar mycket med musik så instrument och annan utrustning kommer att finnas tillgängliga.

Hästarna viktiga

Är du intresserad av hästar? Då kommer du att trivas här på Kulabodan. Runt gården, och i ett stall inte långt härifrån, har du alla möjligheter att umgås, lära känna och sköta om hästarna.

En vardag anpassad för var och en

Dina dagar här hos oss följer ofta ett schema där samtal och umgänge med dina ledare varvas med hushållssysslor, fritid och valfria aktiviteter.

En del av din tid kommer också att ägnas åt undervisning, där vi tillsammans med närliggande skolor anpassar skolgången till dina individuella intressen och förutsättningar.

Stödet nära

Till stöd och hjälp finns erfaren personal som med omtanke och värme ger dig stöd på vägen.

Personalen finns tillgänglig dygnet runt alla dagar i veckan.