För dig som anhörig

Behöver du hjälp att ge ditt barn nödvändigt stöd på vägen mot ett stabilt och meningsfullt liv?
Till Kulabodan strax utanför Skövde välkomnas barn och ungdomar 10-18 år som på grund av tidiga trauman och/eller psykiatriska problem har ett vård- och stödbehov.

Vem bor här hos oss?

På Kulabodan vistas barn och ungdomar 10-18 år som på grund av olika former av psykiatriska problem har ett vård- och stödbehov. Med engagemang, erfarenhet och professionella behandlingsmetoder försöker vi hjälpa dessa ungdomar till ett stabilare liv.

Kreativitet och aktivitet

Vi erbjuder heltäckande vård och behandling i en trygg och naturnära miljö. Miljön är viktig då vår vårdidé vilar på att växa genom kreativa utryck och att få förståelse för sig själv och andra genom att vara i samspel med djur och natur.

Genom aktivitet vill vi stimulera våra ungdomars lust att utveckla nya intressen och få en positiv syn på framtiden. Musik, bild, hästar och friluftsliv är därför viktiga delar i vår behandling.

Professionell behandling

En vistelse på Kulabodan föregås alltid av noggranna kartläggningar. Att tidigt lära känna ungdomarna och deras bakgrund är en förutsättning för att kunna lägga meningsfulla planer och nå våra gemensamma mål.

Våra behandlingsprogram vilar på en psykodynamisk grund och våra medarbetare har utbildning, kunskap och erfarenhet inom de flesta av psykiatrins områden.

Lugn och lantlig miljö

Kulabodan ligger i lantlig miljö på Billingens sluttning strax utanför Skövde i Västergötland. Hit tar du dig smidigt med tåg, buss eller bil oavsett varifrån du kommer.

Gården består av en huvudbyggnad där flertalet av våra ungdomar bor men här finns också ett antal kringbyggnader för olika syften.

Ditt barn kommer att bo i eget rum med utsikt ut mot gården eller åkrarna runt omkring. Här finns också tillgång till gemensamma utrymmen med pingis, TV, sällskapsspel och andra aktiviteter. Vi sysslar mycket med musik så instrument och annan utrustning kommer att finnas tillgängliga.

Är ditt barn intresserad av hästar kommer han/hon att trivas. I direkt anslutning till gården finns ett stall med goda möjligheter att umgås, lära känna och sköta om hästarna. Vistelsen i stallet är en rolig och meningsfull aktivitet där vi, med goda resultat, arbetar med relationer och samspel.

Praktiskt att känna till

Under en tid kommer Kulabodan att vara ditt barns hem.

Praktiskt tillhandahåller vi det mesta av det som våra ungdomar behöver. Rummen är gemytligt inredda, detsamma gäller gemensamma ytor och sällskapsutrymmen som också har den utrustning som krävs.

Kläder, hygienartiklar, sängkläder och handukar finns här hos oss. Resor och den utrustning som behövs för våra aktiviteter ingår i behandlingsplanen.

Har du frågor och vill veta mer?

Inför ditt barnsvistelse här hos oss kommer vi att skicka ett välkomstbrev med den viktigaste informationen. Du kan också läsa mer om Kulabodan här på hemsidan.

Självklart är du även välkommen att höra av dig om du har frågor.

Tel växel: 0500-46 10 72
Föreståndare: 0550-46 16 48